Otse põhisisu juurde

UUED RAAMATUD MÄRTSIS

 


TEINE RAAMAT HAARAVAST MUHEKRIMISARJAST, MILLE TEGEVUSPAIGAKS ON YORKI LINN. SOBIB TÄIUSLIKULT BETTY ROWLANDSI, LJ ROSSI JA FAITH MARTINI AUSTAJATELE.

Yorkis on jõulud peaaegu käes, kuid heade soovide aeg pole vist kõigi inimesteni jõudnud …

Uurija Charlotte Banks kõrvaldatakse töölt, süüdistatuna kallaletungis noormehele, keda kahtlustatakse kohalikku raamatupoodi sissemurdmises. Raamatukoguhoidja Kitt Hartley ja tema sõbranna Evie Bowes keelduvad naise süüd uskumast. Aga miks püütakse Charlotte’i süüdi lavastada?

Kuna Charlotte’i ülemus inspektor Malcolm Halloran aidata ei saa, otsustavad Kitt ja Evie asja ise lahendama hakata.

Olgu tegu Yorki raamatumüüjate kokkuhoidva kogukonna või kogu riigi ühe klatširohkeima bussiliiniga, ei jäta Kitt ja Evie midagi läbi uurimata, et sissemurdmise põhjus välja selgitada.

Siis aga leitakse laip ja panused tõusevad veelgi. Evie ja nüüd ka Kitti jaoks ei saaks juhtum enam isiklikumaks minna. Kas nad suudavad mõrvari õigel ajal tabada, et kõledast talvest saaks rõõmus ja särav jõuluaeg?




Ühe sõjarahu algusaastal sündinud põlvkonna muutumislugu

Marje Ernitsa triloogia „Sõjarahu aastad“ peategelane on Beti Raadma – tüdruk, kellel õnnestus sündida, üles kasvada ja elada rahuaja tingimustes, usus ja lootuses, et inimkonna tulevik ongi helge ja sõda meie maal ei kordu enam iial. Aastatega hakkas see usk murenema, kuid lootust ei suutnud hävitada miski, isegi mitte aeg …

Esimene raamat keskendub Beti lapsepõlvele ja kooliaastatele Ropkal ja Tartu linnas. Tüdruku kujunemisel on oluline roll vanaisal, kes hoolitseb Beti eest, kui vanemad on tööl. Koos kaksikutest klassivendade Ülevi ja Valevi ning pinginaaber Aunega võetakse ette nii mõndagi toredat. Karmile ajale ja rasketele oludele vaatamata ei kustu lootus, et neid ootab ees HELGE TULEVIK.




Psühholoogiline ja mitmekihiline põnevik.

Psühhoterapeut Frieda Klein arvas, et ei pea enam politseiga tegemist tegema, kuid taas koputab peainspektor Karlsson tema uksele. Veidra vaimse häire tõttu oma maailma lukustunud Michelle Doyce’i korterist leitakse meesterahva lagunev surnukeha. Politsei ei tea, kes see mees on, kuidas ta sinna sai või mis temaga juhtus, ning Michelle ei suuda neile küsimustele vastuseid anda.

Frieda avastab, et tapetu on silmapaistev pettur Robert Poole. Samas ei saa Frieda üle häirivast eelaimusest, et minevik pole temaga veel lõpetanud. Kas keegi




Säravad hommikud ja reipad jalutuskäigud – Cotswoldis on saabunud kevad. Kuid Ülem-Benbury õhkkond on pärast sealset kokkuhoidvat kogukonda vapustanud mõrvade seeriat läbinisti talvine.

Melissa Craig on maale kolimise järel külaellu sisse elanud. Ja kui siis üks küla eakatest asukatest ei jõua peole, läheb Melissa uurima, kas temaga on kõik korras. Avastus vapustab teda üdini – tema armas naaber on mõrvatud ja mõrtsukas on maalinud tapetud naise näole koletisliku naeratuse.

Melissa mõistab peagi, et tema külas aset leidnud surmajuhtumit iseloomustavad tunnused, mida on täheldatud terve rea hiljuti Cotswoldis aset leidnud mõrvade puhul. Kas Naerataja ründab taas?

Ohtlik tapja on vabaduses ja Melissa taipab, et juhtum vaja




Kaks peret. Vahetatud kodud.
Puhkus, mille nimel surra.

Valgeks lubjatud Itaalia villa on täiuslik. Algul arvasin, et võõras majas suve veeta on imelik, aga nähes abikaasat ja lapsi ääretus basseinis ujumas, hakkan rahunema. Siis leian garderoobisügavusest foto, mis kõik segi paiskab…

Säravad pruunid silmad, kandiline lõug, viltune naeratus. Noor mees, käsi kauni naise piha ümber. Foto on vana ja tuhmunud, aga ma tunneksin ta alati ära. Mees fotol on mu abikaasa.



Just sellist luuleraamatut lapsed vajavad! Lõbusad, hästi vahvad, lüürilised ja väikese õpetliku sisuga luuletused lastele. Siit leiab luulerõõmu nii lasteaia- kui ka koolilaps, õpetaja ja lapsevanem. Raamatus on 11 luuletust, mis haaravad lugejat juba esimeste ridadega.




Ela kaasa Ryderi ja kutsade põnevatele seiklustele. Raamatu kaante vahelt leiad kolm lõbusat ja põnevat seiklust, mis on täpselt sobiva pikkusega mõnusa unejutu jaoks. Poe sooja voodisse, loe vapratest kutsadest ja jätka seiklusi unenäos