Otse põhisisu juurde

UUDISKIRJANDUS

 

Uus põnevussari, kus kuriteopaigaks on Öland.

Hanna Duncker on politseiuurija, kes isa surma järel pärast 16-aastast pausi kodusaarele naaseb. Hoolimata kõigest, mis seal kunagi juhtus. Hoolimata pilkudest ja kuulujuttudest kuulub ta ikkagi sealsesse mereäärsesse külakesse.

15-aastane Joel, keda on jõhkralt pekstud, leitakse surnult Möckelmosseni puhkeplatsilt. Joel oli Hanna parima sõbranna poeg ning juhtum saab Hanna südameasjaks.

Nii inimese kui ka politseinikuna on Hanna see, kelle minevik on temast voolinud, ta on ellujääja, kellest saame lugeda mitmest raamatust: Ölandi kuritegude sari arutleb selle üle, kuidas on elada kuriteo järellaines, kui inimene ei suuda lõigata katki sidemeid oma mineviku ja kodukandiga.

Johanna Mo on pärist Kalmarist ja elab perega Stockholmis. Kirjanikutöö kõrvalt tegeleb ta tõlkimise ja toimetamisega. Politseiuurija Hanna Dunckeri sarjaga tegi ta rahvusvahelise läbimurde. Sarja esimene raamat „Öölaulik“ ilmub 17 keeles.



Mallory Graham naaseb koju Lõuna-California kuumusesse viinapuude juurde, et otsida rahu, mida suurlinnast ei leia. Ta vanemate viinamägi pakub põgenemist turistidele, kuid vastuolulisi mälestusi Malloryle. See võib olla ainus koht, kus ta suudab leida andestust, mida otsib. Ent kas kõik võib muutuda endiseks, nagu see oli päevil enne pikka palavat südamevalu täis suve?

Lapsepõlves olid Mallory ja Kelly, Kelly ja Mallory. Mitte miski ei suutnud nende vahele tulla. Tol suvel enne ülikooli, soovinimekiri käes, tervitasid nad iga päikesetõusu ning jahtisid iga päikeseloojangut. Tätoveeringud – tehtud. Tähistaeva all magamine – tehtud.

Ent kui Mallory kohtus Samiga, muutus kõik. Vanem, kogenum ning esindades kõike seda, mida Mallory ei teadnud, et tahtis, oli Sam ta esimene armastus ja seiklus, mida Mallory ei tahtnud Kellyga jagada. Ent ka Kellyl olid saladused, kuni saabus traagiline õhtu, mil leidsid oma lõpu nii nende täiuslik suvi kui ka sõprus.

Nüüd, kümme aastat hiljem, on Mallory kodus ning soovib lepitust otsida. Ei mingeid saladusi ega pooltõdesid enam. Samal ajal kui Kelly kaotab aegamisi valvsuse, veenab Mallory teda lõpetama pooleli jäänud nimekirja nende lootustest ja unistustest. Kuid Mallory pole ainus, kes linnakesse naaseb, ja kui Sam uuesti välja ilmub, riskib Mallory sama – ja võib-olla ka mõne uue – veaga, püüdes parandada seda, mis oli murdunud.



Topelt D” on noorte maailmas arenev põnevuslugu, mis haarab meid kaasakiskuva sündmustiku keerisesse juba esimestest lehekülgedest. Kaheteistkümnenda klassi tüdruk Karmen, kes püüab vanemate laguneva suhte keskel toime tulla kooli lõpetamise ja hilise teismeea muredega, mõistab, et miski tema ümber ei ole nii, nagu välja paistab. Mida varjavad tema vanemad, tema parim sõbranna Liza, lapsepõlvesõber Evelin ja teised? Juba loo alguses leiab Lizaga aset salapärane juhtum, mille lahendamisega lõpuklassi sõpruskond tegeleb. Selle käigus tuleb paratamatult päevavalgele muudki.

Loosse põimub veel teinegi liin – kümmekond aastat vanema suurte probleemide ja saladuste paines elava Diana lugu. Nii nagu noored, on temagi otsimas ja kehtestamas iseennast teiste arvamuste ja omaenda sisima tõe vahel.





Ootamatu kojutulek toob lootuse ja tervenemise kolme põlvkonna naistele...

Elu, millest Olivia Harper alati unistas, polnud viimasel ajal eriti unenäoline. Kuueteistkümne tunni pikkused tööpäevad ei paku rahuldust ja tema endine kihlatu tahab ühtäkki jätkata sealt, kus neil oli pooleli jäänud. Aga kui Olivia kuuleb, et ema Juliet, kellest ta on kaugenenud, on saanud õnnetuses tõsiselt vigastada, ei jää Livil muud üle, kui pakkida oma asjad kokku ja sõita California põhjaranniku kaunisse Cape Sanctuary linnakesse.

See on kõigest paariks nädalaks – vähemalt nii Liv end rahustab. Aga kui ta Cape Sanctuaryle lähemale jõuab, kummitavad teda taas valusad mälestused. Õde Nataliest, elurõõmsast ja kirglikust vanemast õest, kes langes sõltuvuse ohvriks. Tülidest emaga, kes andis õele igal sammul järele. Üledoosist, mis röövis Natalie elu ja mille tulemusena jäi ta nüüdseks teismeline tütar Caitlin orvuks.

Liv üritab leida tasakaalu oma vajaduste, vigastatud ema eest hoolitsemise ja kangekaelse pahura viieteistaastasega suhtlemise vahel ning selle käigus saab selgeks, et kõik kolm Harperi naist on varjanud üksteise eest südantlõhestavaid saladusi. Kui need saladused paljastatakse, näevad Liv, Juliet ja Caitlin, et perekondlike haavade parandamiseks ja andestuse leidmiseks pole mitte kunagi liiga hilja – ega liiga vara.



Algab uus sari “Kriminaalsete” sarja menuautorilt Ilmar Tomuskilt!

Markus on olnud terve suve põnevil, sest sügisel läheb ta kooli. Peagi selgub aga, et see polegi nii tore, kui ta lootis. Muidu poleks häda midagi, kuid teistes õppeainetes igati nutika poisi pea ei võta matemaatikat.
Et vähemasti kodutööd korralikult ära teha, ostab isa Markusele vanakraamipoest lihtsa ja odava kalkulaatori. Siis aga tuleb välja, et see polegi tavaline kalkulaator. Mis või hoopis kes see võiks olla?