Otse põhisisu juurde

UUT LUGEMIST

 



Lapsepõlves unistas Adas, et suureks saades õpib ta Bologna ülikoolis ja temast saab õigusteadlane, kuid saatus viis ta hoopis Vilniuse timuka Ignatiuse majja õpipoisiks. Peagi puutub Adas kokku oma esimese kohtuasjaga, ja armub kõrvuni. Kingseppade tsunfti vanema, meister Kleopase tapmises süüdistatav teenijatüdruk Benigna on süütu – seda usub noormees kindlalt. Tal tuleb välja selgitada, kes tegelikult pussitas õelat kingseppa, ja Vilniuse kohtufoogtile Augustus Rotundusele ümberlükkamatud süütõendid esitada.
Õigluse jaluleseadmisel tulevad Adasele appi sõber, linna vahimees Motis, lobasuust rätsepasell Lukas, kerjuste kuningas Nikodemas ja koguni Vilniuse linna morn timukas Ignatius ise. Lugejate pilgu ees avaneb rikkalik Vilniuse 16. sajandi panoraam, täis ajaloolisi detaile ja värvikaid hetki linnakodanike elust. Linna tänavatel ja nurgatagustes areneb aga seiklusi ja pinget täis detektiivlugu.

„Timuka amet, lapseke, on palju raskem kui kõik teised ametid. Peab ju töötama mitte puidu, naha või kangaga, me töötame inimese hingega.“




„Mida muud kui üks issanda loomaaed see meie suguvõsa on,“ muutus Aivar tõsiseks. „Üks pidev üksteise ületrumpamine, salatsemine, kadestamine ja pagan teab mis veel. Kui ninapidi kokku saame, oleme kui inglid, aga tegelikult … Vastik hakkab!“ Kui Mati päranduseks saadud Saaremaa talu oma pojale Aivarile kingib, hakkavad suhted pereringis käärima. Päevavalgele tulevad saladused, mida seni on kiivalt varjatud. Asjasse on segatud nii kunagised metsavahid kui ka Mati juristist väimees Kalle, kelle kätte veerandsajandi eest toimunud tulekahju ajal sattus must kaust salastatud dokumentidega. Vanadele saladustele lahendusi otsides kerkivad esile uued, mis ähvardavad rikkuda ka noorema põlvkonna elu. Kui asjad tõsiseks lähevad ja Mati elu kallale kiputakse, kutsub ta appi oma vana sõbra koos politseinikust pojaga. Ahistavad minevikusaladused lahenevad alles abikomissar Marko Tammiku ja tema meeskonna sekkumisel.




Rendezvous Fallsis on jõulud ning armastus ootab lahti pakkimist...

Üksikema Piper Montgomeryl on käed kuhjaga tööd täis. Tal on kaks armsat last, kaks töökohta ja maja, mis vajab parandamist. Ent kui võõrastemajja, kus ta töötab, astub sisse karmi välimusega Logan Taggart, ei suuda naine talt pilku pöörata. Mees tõotab pahandust. Ning kahe lapse ema jaoks on see viimane asi, mida Piper nendelt jõuludelt soovib.

Rendezvous Falls on Logani jaoks vaid vahepeatus. Kui vanaema on taas jalul ja valmis võõrastemaja enda õlule võtma, võib ta uuesti teele asuda. Tee on koht, kuhu ta kuulub, isegi kui ta vanaema kosjasobitajatest raamatuklubi üritab teda vastupidises veenda. Kuid kaunis tulehargis Piperis on midagi, mis paneb mehe mõtlema, kas perekond ja õnnelik lõpp on ehk see, mida ta tegelikult vajab.

Mida lähemale jõuavad pühad, seda lähedasemaks saavad ka Piper ja Logan. Kas need vastandid taipavad, et vajavad jõuludeks vaid teineteist?